dijous, 10 de gener del 2013

núvol de fum 016

Escolta el podcast


O descarrega'l: núvol de fum 016.mp3


    Aquesta setmana encara tenim alguns treballs pendents d'escoltar de l'any passat, i abans de posar-nos amb les primeres novetats que ens ofereix aquest 2013 acabarem de repassar algunes joies de finals d'any, que en més d'una ocasió ben bé podrien haver format part de més d'un llista del millor de l'any i potser per haver sigut publicats en aquestes dates tan delicades s'han quedat fora. És el cas del nou treball de D'Incise, titulat Akènes i que impresiona per la seves composicions delicades, a cavall de l'improvisació i l'experimentaciò, un disc que no heu de deixar escapar.

    El programa arrenca per això amb un dels èxits més importants del 2012, i és que arribar a les més de 230.000 descàrregues no és cap tonteria. Ho han aconseguit els italians Mmpsuf des del segell Sutemos amb un disc interessantíssim, jo a aquestes coses encara els hi dic trip-hop, no sé si se li acosta al witch house o a algún d'aquests nous estils... al final em perdo. L'important és que es tracta d'un excel.lent disc. Seguim parant atenció al segon recopilatori de Voxxov records; Faith in a we season recull un grapat de temes que es mouen per terrenys d'ambient drone, escoltem a Maps and diagrams, James Murray, Fabio Orsi i Hakobune, quatre bons exemples de la recopilació del segell francès. També escoltem a Sustainer, que afaga la guitarra per crear aquest Chamber Blues que trobareu al recopilatori Cinematograph d'Ártico netlabel, dedicat al cinema de terror clàssic. Repassem les dues darreres publicacions de Silent Flow, per un costat Aphotic Starfield i després el fantàstic disc de Clayton Alpha, molt recomanables, sobretot el segon. Tanquem el programa parlant del tancament de Imaginary Nonexistent Records, segell i netlabel català que tanca les portes després de set anys de feina. Joan Malé (Monoceros) ens escriu aquest text de comiat.

Tracklist del programa

01 [sutemos031] mmpsuf - the beauty
02 [voxfdc02] maps and diagrams - distance kills me
03 [voxfdc02] james murray - last call
04 [voxfdc02] fabio orsi - step inside
05 [voxfdc02] hakobune - glistering
06 [ártico04] sustainer - chamber blues
07 [slnt044] aphotic starfield - incandescent overcast
08 [bc07] d'incise - estimation de la vitesse et du freinage
09 [bc07] d'incise - clin d'oeil de cyclone
10 [slnt045] clayton alpha - invisible rain
11 [slnt045] clayton alpha - torched animal
12 [smon004] neuron - morgue

    Ja que Mmpsuf han aconseguit tantes descàrregues he buscat videos seus i he trobat aquesta meravella en directe. Una veu preciosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada